Menu Menu
Senioren Fit header voor site.jpg
beweeggroep.PNG
SeniorenFit is speciaal ontwikkeld voor de Gorcumse senioren. Het doel is om voor senioren een geschikt (beweeg)aanbod te creëren waaraan iedereen kan meedoen. Gezelligheid staat voorop! Vanuit Gorinchem Beweegt is Lotte Blok de contactpersoon, u kunt haar altijd benaderen voor vragen of meer informatie. Onderaan deze pagina vindt u haar contactgegevens.

Wijken

SeniorenFit is op dit moment actief in de Gildenwijk en de Haarwijk/Stalkaarsen. Dit zal worden uitgebreid naar alle wijken in Gorinchem. SeniorenFit begint met een vragenlijst en een Fittest. Hierna worden er beweeggroepen en andere activiteiten opgezet. Wilt u ook meedoen aan SeniorenFit, maar is dit nog niet opgestart in uw wijk? U bent van harte welkom in de andere wijken.  

SeniorenFit Feest

Heeft u het ook zo gezellig gehad op het feest? Hier kunt u nog eens nagenieten van het feest met de foto's.

Beweeg-je-Fit

De Beweeg-je-Fit lessen zijn speciaal voor de 65+er om fit te blijven, maar ook om na afloop gezellig een bakkie koffie te drinken met elkaar. Er zijn verschillende groepen, ingedeeld op niveau: beweeg-je-fit in de zaal, beweeg-je-fit op de stoel, stoelyoga en bootcamp. Bent u nieuwsgierig geworden? Het Beweeg-je-Fit aanbod kunt u vinden onderaan deze pagina. U bent van harte welkom om een kijkje te nemen. Ook kunt u contact opnemen met Lotte Blok voor meer informatie.


Cultuuractiviteiten

Senioren Atelier

Het Seniorenatelier krijgt een vervolg! Zin om creatief bezig te zijn? Het eerste lesblok begint op 7 november en staat in het teken van de expositie Bedrieglijk Echt in het Gorcums Museum. Er wordt gewerkt met diverse materialen zoals papier, potlood, verf, houtskool, glas, hout, speksteen, kunststof en klei. 

U kunt contact opnemen met Lotte Blok voor meer informatie

SeniorenKoor

U wordt uitgedaagd zich aan te sluiten bij dit unieke project! Een gouden stem of zangervaring is absoluut geen vereiste, goede zin des te meer. Maakt u het koor compleet? Geef u op via Lotte Blok.

Wanneer:                                 Donderdag, 10.00 - 11.30 uur
Locatie:                                    Gasthuis Gorinchem
Kosten:                                     €23,- per maand
Dirigent:                                   Michel de Valk

* Behoefte aan andere culturele activiteiten in de wijk? Neem dan contact op met Lotte Blok, zij kijkt graag samen met u naar de mogelijkheden.

Koffie-inloop

Op verschillende locaties kunt u terecht voor een lekker bakkie koffie/thee en een praatje. Onder aan deze pagina vindt u het aanbod van de verschillende inlopen. 

Proeven bij verenigingen

Naast Beweeg je Fit kan iedereen ook proeven bij verschillende verenigingen uit de buurt. Iedere week krijgt u de mogelijkheid om een proefles mee te doen bij: Aqua Vitaal in het Caribabad, Fit Hockey bij Rapid, Walking Football bij Unitas, etc.
Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op!

Onder aan deze pagina kunt u de Beweegwijzer Senioren downloaden. Hierin staat al het Gorcums sportaanbod, gericht op senioren. Wilt u een keer meedoen? Schroom dan niet en neem contact met ons of de betreffende vereniging op.

Wandel-je-Fit & Fiets-je-Fit

Wilt u ook graag lekker buiten wandelen of fietsen? Maar doet u dit liever gezellig met anderen samen? Sluit dan aan bij een wandel- of fietsgroep! Er starten verschillende groepen. Deelname is gratis, tenzij anders vermeld. Na afloop kunt u, op eigen kosten, nog wat drinken. Aanmelden kan bij Lotte Blok, tenzij anders vermeld op de website. U kunt natuurlijk op ieder moment gaan meedoen. Onderaan deze pagina vindt u de wandel- en fietswijzer


Wilt u zelf iets betekenen in de wijk?

We zijn nog op zoek naar mensen die ons kunnen ondersteunen bij:

  • Wandelgroep
  • Koffieochtend
  • Jeu de boules in de wijk

Mocht u hierbij willen helpen, of misschien heeft u zelf wel ideeën, neem dan contact met ons op!