Menu Menu
Afbeelding zingeving.jpg
Aan de hand van de volgende thema’s: gezonde voeding, mentale fitheid, zingeving en beweging kun je heel goed zelf werken aan een betere weerstand. Have fun en…….GoFit!

Geen Covid maar GoFit!

Sinds een aantal maanden hebben we te maken met het COVID-19 virus. De impact van het virus is heel erg groot. Het virus laat ons ook voelen hoe belangrijk een goede weerstand en een gezonde leefstijl is. We hebben nooit garanties dat we niet ziek worden maar we kunnen er zelf wel voor zorgen dat onze weerstand zo goed mogelijk is. Dit is zeker niet eenvoudig, want hoe doe je dat? En de verleidingen van ongezond(er) gedrag liggen ook vaak op de loer. Daarom bieden wij een aantal handvatten om je enthousiast te maken en te inspireren om aan de slag te gaan met je gezondheid. In dit artikel vind je allerlei tips over zingeving. De andere thema's zijn: mentale fitheid, gezonde voeding en beweging. Have fun en…….GoFit!

Zingeving

Zingeving gaat over de betekenis of zin aan het leven geven. Je kan denken aan: idealen willen bereiken, vertrouwen hebben, accepteren, dankbaarheid en blijven leren. Zingeving is een belangrijk thema in het ‘je gezond voelen’. Vragen als; wat inspireert me en geeft me energie? Welke dromen staan er op mijn verlanglijstje? En waar ben ik goed in? Zijn zingevingsvragen die je kunnen helpen. Wil je hier mee aan de slag? Bekijk (een van de) onderstaande linkjes!

*Vul de vragenlijst van IPH in om te komen tot een persoonlijk spinnenweb (hier vind je concrete voorbeelden om er extra aandacht aan te geven)

*In de GGDappstore zijn voor verschillende onderwerpen interessante apps te vinden.

*Wat brengt deze periode jou? (Tijd voor reflectie, zie download in blauwe blok)

*Iets voor een ander kunnen betekenen; Thuisgekookt.nl / SamenGorinchem

*Stuur een kaartje-actie; maak of koop een leuke kaart om iemand te laten weten dat je aan ze denkt.

*Flyer Ontmoeting & Beweging, overzicht per wijk (download onderaan deze pagina). Momenteel vinden veel van deze activiteiten echter niet of in andere vorm plaats.