Menu Menu
Gezonde leefstijl.png
Gezond 1.jpg
Gezond 2.jpg
Samen één hield op 14 december een workshop over het onderwerp "Een gezonde leefstijl hoeft niet duur te zijn". Gorinchem Beweegt heeft samen met een diëtiste van de Rivas informatie en tips gegeven over voeding en beweging, die makkelijk zijn in te passen in je dagelijks leven.

Eerst werd er een korte uitleg gegeven over "Wat is nu een gezonde leefstijl" en daarna kregen de vrouwen van Samen één informatie over eiwitten, vetten, koolhydraten/suikers en hoe je deze eenvoudig en goedkoop kan nuttigen. Ook Vitamine D werd besproken. Hier hebben veel Nederlanders in de wintermaanden een tekort aan (dit geldt met name voor vrouwen).
Met "voeding" werd de energie inname besproken en met het thema "bewegen" het verbruik. Vragen als "Waarom is bewegen zo belangrijk?" en "Hoeveel beweging is goed voor je"? kwamen op tafel.

Afgesloten werd met beweegtips zoals; alle kleine beetje helpen, ga gezellig samen wandelen (goedkoop en makkelijk) en stichting leergeld en de AVRES (declaratiefonds) bieden financiële ondersteuning voor het sporten.


Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op!