Menu Menu
Draad 1.png
Draad 1.png
HVI draad.PNG
Educatieprogramma Huis van Inspiratie Met trots presenteert het Huis van Inspiratie het educatieprogramma voor scholen rondom het thema Voor de draad ermee! Het totale educatieprogramma bestaat uit 5 onderdelen met als special De rode draad - groep 5 en 6 gaan op stap door de culturele omgeving van Gorinchem! Nieuwsgierig? Lees hier het totale programma.

De Rode Draad

SPECIAL Op de woensdagochtenden van 9 mei t/m 27 juni kunnen de groepen 5 en 6 op stap door de culturele omgeving van Gorinchem. Vind samen de rode draad van het verhaal!

De klassen bezoeken 4 culturele locaties in het centrum van Gorinchem. Op elke locatie is een speciaal ontwikkelde les en er zijn losse opdrachten op de route. Deze culturele route vraagt géén voorbereiding van de leerkracht, laat jezelf en je leerlingen verrassen!

In dit programma

  • Is er aandacht voor de samenhang tussen cultuuronderwijs en andere vakken en leergebieden.
  • Verbinden we cultureel aanbod met het curriculum op school.
  • Zetten we vakdocenten uit de stad in door middel van workshops.
  • Zetten we leerkrachten in hun kracht bij lessen in de culturele omgeving.

Expositie Voor de draad ermee!

| groep 3 t/m 8 | op woensdag gratis |

Het Gorcums Museum organiseert van 7 april t/m 9 september 2018 de expositie Voor de draad ermee! over borduren door de eeuwen heen. Borduren - het versieren van textiel of andere materialen met naald en garen. Tuttige handarbeid? Niet in deze tentoonstelling! Ook kunstenaars en bekende modeontwerpers zoals Jan Taminiau passen tegenwoordig borduurkunst toe.

Kunstenaar Marijke Bongers ontwikkelt twee interactieve installaties, waarbij draden, verbindingen en het beantwoorden van vragen centraal staan. Ook is er in het museum een grote wandinstallatie waar verschillende draden onverwachte verbindingen laten zien en zichtbaar maken welk 'label' je draagt.

Kijk voor meer informatie op www.gorcumsmuseum.nl

Scholierenexpositie

Na de expositie Voor de draad ermee! maken we plek voor de kunstwerken van Gorinchemse leerlingen. Deze expositie is gratis te bezoeken van 20 t/m 30 september.

Lijkt het jullie school leuk om kunst van leerlingen te laten zien in het Gorcums Museum? Doe dan mee met de scholierenexpositie! Dit kan met 1 klas of de gehele school. Maak één kunstobject in co-creatie of zet elke leerling zelfstandig aan het werk. Je hebt helemaal de vrije hand rondom het thema Voor de draad ermee!

Lesbrieven PO

Aan de hand van enkele lesbrieven, speciaal ontwikkeld door lokale kunstdocenten, kunnen leerkrachten zelf aan de slag aan de hand van het thema De Draad. Deze lesbrieven zijn beschikbaar op www.culturelemenukaart.nl.

Aanbod Culturele Menukaart

Verrijk je schoolprogramma met een workshop door een lokale aanbieder. We hebben een selectie gemaakt uit het aanbod van de Culturele Menukaart, die aansluiten bij het thema. Deze staan in deze periode in de spotlight.

Ook de draad oppakken in je vrije tijd? Ouders en kinderen kunnen in de Limonadebrigade tal van uitdagende draadactiviteiten samen ontdekken. Kijk voor de openingstijden en activiteiten op www.limonadebrigade.nl.