Menu Menu
20170904 GSM1 meisjesgym 6-9_Jilles van Schelt_2017_0007.jpg
20170905 GSM2 breakdance_Jilles van Schelt_2017_0007.jpg
20170906 GSM2 Muziek op Maat_Jilles van Schelt_2017_0004.jpg
Sportverenigingen in Gorinchem organiseerden in samenwerking met Gorinchem Beweegt de tweede editie van de Gorcum Sportmaand. De hele maand september stond in het teken van sport en bewegen voor iedereen.

Er waren tal van sportieve activiteiten die gratis werden aangeboden. Deelnemers aan de Gorcum Sportmaand maakten op een laagdrempelige manier kennis met het gevarieerde sportaanbod, de sportaanbieders en -verenigingen in de stad. “We moedigen iedereen van harte aan om ook na deze maand in beweging te blijven”, aan het woord wethouder Sport Hans Freije.


Hoe kijkt u terug op de Gorcum Sportmaand?

“Ook deze editie konden we rekenen op de inzet van de sportaanbieders uit de stad. Met elkaar hebben we zo’n 120 (veelal gratis) activiteiten kunnen aanbieden. Fantastisch dat dit enthousiasme er is. Daarnaast was er deze editie aandacht voor de ‘vitale medewerker’. Voor bedrijven en organisaties is het van belang dat een medewerker goed in zijn vel zit. Een bewuste leefstijl met sport en beweging speelt daarin een belangrijke rol.” 

 

Wat levert de Gorcum Sportmaand op?

“Het doel van de Sportmaand is om het Gorcums sportaanbod extra onder de aandacht te brengen. Hierdoor hopen we dat de sportdeelname onder alle doelgroepen een positieve boost krijgt. In totaal hebben enkele honderden deelnemers van diverse leeftijden deelgenomen aan de activiteiten. We hopen dat zij structureel aan de verenigingen verbonden blijven.”


Welke evenementen liggen er dit jaar nog in het verschiet waar de mensen absoluut aan mee moeten doen?

“We hebben in Gorinchem een bruisend verenigingsleven waardoor er ontzettend veel activiteiten zijn. Houd hiervoor het digitale sportaanbod op www.gorinchembeweegt.nl in de gaten. En de winter komt er weer aan. Tijdens het Winterfestijn, schaatsen op de markt, is er voor jong en oud van alles te doen.”

20170921 GSM8 tafeltennis_Jilles van Schelt_2017_0004.jpg