Menu Menu
dumbbells-2465478_1920.jpg
Aan de hand van de volgende thema’s: gezonde voeding, mentale fitheid, zingeving en beweging kun je heel goed zelf werken aan een betere weerstand. Have fun en…….GoFit!


Geen Covid maar GoFit!

Sinds een aantal maanden hebben we te maken met het COVID-19 virus. De impact van het virus is heel erg groot. Het virus laat ons ook voelen hoe belangrijk een goede weerstand en een gezonde leefstijl is. We hebben nooit garanties dat we niet ziek worden maar we kunnen er zelf wel voor zorgen dat onze weerstand zo goed mogelijk is. Dit is zeker niet eenvoudig, want hoe doe je dat? En de verleidingen van ongezond(er) gedrag liggen ook vaak op de loer. Daarom bieden wij een aantal handvatten om je enthousiast te maken en te inspireren om aan de slag te gaan met je gezondheid. In dit artikel vind je allerlei tips over Bewegen. De andere thema's zijn: mentale fitheid, gezonde voeding en zingeving. Have fun en…….GoFit!

Bewegen

Bewegen is super belangrijk en super gezond voor je. Dit weet je waarschijnlijk wel. Maar waarom is bewegen zo belangrijk? Bewegen levert een ongelooflijke positieve bijdrage aan een goede gezondheid, een gezond gewicht en het voorkomen van chronische aandoeningen. Bewegen is trouwens goed voor lichaam én geest. Als je voldoende in beweging bent, voel je je vanzelf beter in je vel. Bewegen hoef je trouwens niet alleen te doen: samen is leuker! Zo geef je meteen ook je sociale contacten een boost. Wij kunnen je helpen om in beweging te komen of blijven!

*Tips voor meer bewegen in het dagelijks leven (zie download)

*Tips voor meer bewegen rondom huis

*App voor thuis bewegen voor sporters met een verstandelijke beperking

*Probeer de 'Ommetje-app'van de Hersenstichting

*Met een stappenteller krijg je goed inzicht in je dagelijkse beweegpatroon

*In de GGDappstore vindt je allerlei fijne apps om te werken aan gezondheid

*Lees hier meer over waarom bewegen de kwaliteit van leven verbetert

*Alles over Sport schreef een artikel over Corona, spiermassa en revalidatie

*Bekijk hier het SeniorenFit aanbod

*Hier is veel van het lokale sport en beweeg aanbod te vinden. Neem contact op met een sportaanbieder om te vragen welke mogelijkheden zij op dit moment bieden.

*Voor wie bewegen niet altijd vanzelfsprekend is, is er de Beweegwijzer