Menu Menu
ROMEOJULIA-Bart-van-RongenJPG-1240x814.jpg
53903795_2171439566519053_2405693860610048000_n.jpg
694.jpg
In Theater Peeriscoop draait Romeo & Julia de komende tijd voor Gorcumse leerlingen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs en de eerste twee klassen van de middelbare scholen uit de stad.

Goede Tijden Slechte Tijden

In Romeo & Julia spelen bekende acteurs: Jonathan Demoor, Joost Claes (beiden speelden onder meer in Soldaat van Oranje) en Barbara Sloesen (bekend uit Zwaar Verliefd, Goede Tijden Slechte Tijden en de serie Soof, red.).


Familiestrijd

De strijd der families gaat in dit geval dus tussen de families van de pizzabakkers die eeuwig ruziën over de vraag wie de beste pizza's van de stad bakt. De deegrollers vliegen door de ruiten bij elkaar en er wordt volop geknokt in de smalle Italiaanse straatjes. De vonk zou dus tussen twee pizzabezorgers van beide partijen niet mogen overspringen. Maar dat gebeurt natuurlijk wel... Romeo en Julia ontmoeten elkaar stiekem 's nachts. Dat lijkt allemaal goed te gaan tot er bij de straatgevechten een dode valt.


Diamant

Romeo & Julia wordt gespeeld op vijf maandagen, drie keer per dag, in Theater Peeriscoop. Dat zijn de voorstellingen voor 1500 jongeren van de basis- en middelbare scholen uit Gorinchem. Naast deze voorstellingen is op maandag 4 maart de voorstelling in première gegaan voor vrienden, bekenden en andere geïnteresseerden van het nieuwe Gorcums productiehuis: Goedemorgen Theaterproducties, onder leiding van Fons van Rongen. Tijdens deze premíère was een recensent van de Theaterkrant aanwezig. De voorstelling Romeo & Julia ontving van de recensent een diamant, https://www.theaterkrant.nl/recensie/romeo-julia-7/goedemorgen-theaterproducties/. Dat wordt genieten voor de Gorcumse leerlingen.