Menu Menu
river drgons.jpg
Heb jij je wel eens afgevraagd of Drakenbootvaren wat voor jou is of twijfel je of jij het wel zou kunnen, de River Dragons biedt iedereen de ultieme kans om het varen in een drakenboten een keer uit te proberen!

Start to Paddle

In navolging op een succesvolle eerste start to Paddle in 2016 starten we Zondag 23 april en dinsdag 23 mei met 2 nieuwe start to Paddle cursussen. Elke sessie zal 4 weken duren. Met maximaal 18 nieuwe talenten. De Start to Paddle cursus is zo opgebouwd dat je binnen 4 weken alle basisbeginselen aanleert die je nodig hebt om succesvol aan een drakenboot race te kunnen deelnemen. Professionele trainers zullen je door de cursus heen begeleiden en bekend maken met alle ins- en outs van het peddelen. Binnen deze periode zal jij met jouw groep deelnemen aan een professionele wedstrijd. De eerste groep zal op 20 mei tijdens het jaarlijkse evenement in Gorinchem deelnemen en de 2e cursus zullen we meenemen naar een soortgelijk evenement in Zoetermeer. Iedereen kan peddelen, neem deel aan 1 van de cursussen en kijk hoe goed jij bent.

Voor Wie

Drakenbootracen is de ultieme teamsport en geschikt voor iedereen die graag beweegt, het liefst buiten sport en een echte team-player is. Alhoewel kracht mooi meegenomen is, is het vooral een technische sport. Deze sport is dan ook voor zowel mannen als vrouwen geschikt. Daar waar mannen het peddelen vaak vooral met brute kracht denken op te lossen beschikken vrouwen vaak over de benodigde discipline en techniek. Kracht en conditie kan je opbouwen, probeer het daarom eerst voordat je zegt dat je het niet kunt. Drakenbootracen is goed voor je conditie, verstevigd je core (buik & rug) en je zult je snel fitter voelen.

Start the fun! Start to Paddle!

Ben je al enthousiast of wil je eerst nog meer weten? Kijk op onze website www.riverdragons.nl of bezoek onze facebookpagina https://www.facebook.com/riverdragons. Daarna heb je geen excuus meer om op de bank te blijven zitten, ga met ons mee naar buiten!

In het kort:

• Deelname aan Start to Paddle kost € 25,00;

• Eerstvolgende cursus start zondag 23 april en eindigt met een wedstrijd op 20 mei;

• Deze groep traint elke zondag om 12:00 uur;

• Volgende cursus start op dinsdag 23 mei en eindigt met een wedstrijd op 17 Juni;

• traint elke dinsdagavond om 18:30 uur,

• De training locatie is Spijksedijk 38 te Gorinchem

• Je krijgt een leuk T-shirt als herinnering;

• Word je na afloop van de cursus lid van de River Dragons, dan krijg je eenmalig korting op je contributie ter waarde van je Start to Paddle inschrijfgeld.


Hieronder ter inspiratie een introductie film van Start to Paddle.