Menu Menu
rh20160623_BvdGFachterveld_RH2_2975.JPG
rh160901_BvdGF_RH1_5590.jpg
wandelschoen.jpg
Heb je diabetes en zou je graag fitter, gezonder en energieker willen worden?

Of zin om gezellig samen met andere mensen te gaan wandelen? Dan kan dat! De Nationale Diabetes Challenge wordt dit jaar voor het eerst ook in Gorinchem georganiseerd. Verschillende zorgverleners, sportaanbieders, het Diabetescafé Gorinchem, Rivas Zorggroep en Gorinchem Beweegt hebben de handen ineen geslagen. Je zult merken dat wandelen leuk en makkelijk is en dat het al snel resultaat oplevert.

Wat gaan we doen?

Wandelen! Iedereen kan mee doen, ieder op zijn eigen niveau. We wandelen minimaal 2 keer per week waarvan 1 keer onder begeleiding. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen maken we wandelgroepen in verschillende wijken.

Wanneer

De dinsdagavond is de vaste wandelavond vanuit Gorinchem Beweegt. De eerste wandeltraining start op 18 april aanstaande. Op de woensdagmiddag kunt u aansluiten bij de Rivas Zorggroep wandelgroep. Voorafgaand organiseren wij gezamenlijk op dinsdag 28 maart een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats in Woonzorgcentrum Bannehof, Voermanstraat 169 in Gorinchem. Het programma begint om 19.30 uur, de inloop is vanaf 19.15 uur. Graag van te voren aanmelden door een mail te sturen naar diabetescafe.gorinchem@gmail.com of te bellen met Gabriëlle Wempe, tel. 0183 76 05 21. Ben je nu al enthousiast en wil je je aanmelden als deelnemer aan de Nationale Diabetes Challenge? Klik dan hier voor de dinsdagavond groep. Wanneer u met Rivas mee wilt lopen op de woensdagmiddag klikt u hier.

Samen met Diabetescafé Gorinchem

Wij willen deelnemers aan de Diabetes Challenge goed informeren over de invloed van beweging en voeding op hun diabetes. Daarom werken we nauw samen met het Diabetescafé Gorinchem, een initiatief van Diabetesvereniging Nederland. Op dinsdag 4 april vindt een Diabetescafé plaats met als thema bewegen. Op woensdag 22 juni staat het Diabetescafé in het teken van voeding. In het najaar vindt nog twee keer een Diabetescafé plaats, op 13 september en 8 november. De locatie is alle keren Woonzorgcentrum Bannehof, Voermanstraat 169 in Gorinchem. Het programma start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.15 uur. Kijk voor meer informatie op de website.

Wat levert het u op?

De ervaringen van de mensen met diabetes laten zien dat het aangaan van een gezonde en sportieve leefstijl vele positieve effecten kan hebben. Dit wordt ondersteund door de positieve resultaten van het onderzoek. Deelname aan de NDC kan u dan ook het volgende opleveren:

• Het is vooral leuk om te wandelen en te merken dat het aangaan van een gezonde leefstijl al snel resultaat kan opleveren;

• U gaat zich fitter, gezonder en energieker voelen. Alledaagse dingen worden makkelijker;

• Bij regelmatige inspanning zal uw diabetesregulatie verbeteren;

• U zet een doel in uw agenda en maakt een plan om uw gezondheid te verbeteren;

• U leert uw lichaam kennen en u leert daardoor beter omgaan met tegenslagen;

• U wordt begeleid door medische professionals en komt op een andere manier in gesprek met uw zorgprofessional;

• U maakt onderdeel uit van een landelijk project met een voorzichtige trainingsopbouw met haalbare doelen;

• U gaat gesprekken aan met mensen die allemaal hetzelfde doel hebben. Dit motiveert om samen de eindstreep te halen, en;

• U maakt nieuwe vrienden met diabetes.


Aansluiten

Ben je een (zorg)professional en heb je interesse om op wat voor manier dan ook mee te doen aan deze challenge? Neem dan contact op met Tanja Pijleman van Gorinchem Beweegt, 06- 53 75 01 55.