Menu Menu
Beweegzin header.PNG
Beweegzin.PNG
BEWEEGmagaZINe nu ook online! Een magazine vol goede voorbeelden, dat brengt energie met zich mee! Per 2 april 2018 is in Gorinchem de Beweegcoach Zorg aan de slag gegaan. Zij zet zich in om zorgmedewerkers mee te nemen in de werkwijze van Bewegingsgerichte zorg. Hoe ze dat doet? Daarover leest u alles in dit magazine!

Beweegcoach Sanne van Driel: "Je hoeft niet naar de sportschool om actiever te worden, beweegwinst zit al in heel kleine dingen." De cliënten worden door haarzelf maar beperkt begeleid, in plaats daarvan ondersteunt en inspireert ze de begeleiders om meer aandacht te besteden aan beweging gedurende de dag. Juist door die inzet van de eigen medewerkers kunnen de zorgpartijen de uitgangspunten van de Beweegcoach in de organisatie verankeren.

Het BEWEEGmagaZINe is samengesteld door alle bij de Beweegcoach betrokken zorgpartijen. Te weten: ASVZ, Philadelphia, Syndion en SoZorg. Zij delen een aantal van de goede voorbeelden die van de grond gekomen zijn en beschrijven welke energie er is gaan stromen. Zo vertelt bijvoorbeeld Sandra, een cliënt van ASVZ, dat zij een maatje heeft gevonden om mee te sporten. En Ylja, begeleider bij SoZorg, vertelt dat teamwork en beweging nu meer centraal staan in hun begeleiding.
Ook vindt u tips ter bevordering van een gezonde leefstijl, die gemakkelijk toe te passen zijn voor uzelf of bij een cliënt.