Menu Menu
flyer jongeren half.jpg
social foto 28-10.jpg
Iedereen heeft wel eens te maken met deelnemers in een groep die wat extra aandacht kunnen gebruiken. Wil jij meer weten over de omgang met mensen met een beperking tijdens je (vrijwilligers)werk bij de )sport)vereniging? Kom dan naar de inspiratieavond Sport Verbindt.


Op maandagavond 28 oktober organiseert Gorinchem Beweegt in samenwerking met MEE, Yulius en Autismenetwerk Zuid-Holland Zuid een informatieve en vooral inspirerende bijeenkomst onder de noemer Sport Verbindt. Ben jij trainer of begeleider bij een (sport)vereniging en wil je meer weten over de omgang met mensen met een beperking tijdens je (vrijwilligers)werk? Dan wil je dit niet missen!

Iedereen doet mee

Gemeente Gorinchem vindt het belangrijk dat ook mensen met een beperking op voet van gelijkheid met anderen mee kunnen doen aan de samenleving. Sport is bij uitstek een manier om mensen met elkaar te verbinden. Maar hoe ga je om met mensen die vanwege hun beperking extra aandacht nodig hebben tijdens trainingen of wedstrijden? Hoe zorg je ervoor dat je training ondanks de diversiteit aan deelnemers voor een ieder passend, doeltreffend en uitdagend genoeg is? Wil jij hier meer over weten, zodat je als trainer/begeleider op sportief gebied deze uitdaging aan kan gaan? Ben je op zoek naar concrete tips en tools die je tijdens de training kunt inzetten? Kom dan naar de inspiratieavond Sport Verbindt.

Workshops

Gedurende de bijeenkomst kan je deelnemen aan een van de 3 workshops. De workshops worden aangeboden door MEE Rotterdam-sport, Syndion en Coördinatiepunt NAH ZH.

• Omgaan met uitdagend gedrag tijdens de training (autisme, ADHD, borderline, etc)

• Bewegen met Niet aangeboren Hersenletsel (NAH)

• Omgaan met (licht) verstandelijk of lichamelijk beperkte deelnemers

Programma 28 oktober 2019

• 18.45 uur Inloop

• 19.00 uur Aftrap

• 20.25 uur Start workshops

• 21.25 uur Cabaret

• 21.35 uur 'Take home message'

• 21.45 uur Afsluiting en gelegenheid om na te praten

Aanmelden

Meld je aan vóór donderdag oktober 12.00 uur via het aanmeldformulier. Daar kun je ook aangeven aan welke workshop je wil deelnemen.

Locatie

IKC Merweplein

Merwe Donk 4-6

4207 XB Gorinchem

Tot ziens op maandag 28 oktober!