Menu Menu
Letsplayball.png
Op dinsdag 14 november organiseren Handbalvereniging Achilles, Basketball vereniging Goba met de ondersteuning van Gorinchem Beweegt het eendaags evenement 'Let's Play Ball' voor 150 leerlingen van basisschool De Regenboog. Wethouder Hans Freije opent het evenement om 08.30 uur in sporthal De Oosterbliek.

Het evenement vloeit voort uit gesprekken tussen basisscholen en sportverenigingen over de schoolsportkalender. Leerkrachten hebben steeds minder tijd om na school te helpen bij (sport)activiteiten, daarnaast is er een wildgroei aan kleine clinics en toernooien. Door die wildgroei is het voor sportverenigingen lastig om iedere keer vrijwilligers te leveren. Kortom, er was behoefte aan een groter evenement waarbij zoveel mogelijk kinderen worden bereikt. Het is de insteek om het evenement 'Let's Play Ball' te herhalen en groter te maken.

De leerlingen die deelnemen, krijgen een Zilveren Ticket. Dit ticket geeft recht op twee gratis trainingen bij Handbalvereniging Achilles en/of Basketball vereniging Goba. Kinderen met het meeste enthousiasme en Fair Play krijgen een gouden Ticket dat, naast twee extra gratis trainingen, recht geeft op een handbal of basketbal.

Voor ouders en geïnteresseerden is er een Sportmarkt met experts die ouders kunnen helpen bij de sportkeuze van hun kind.

Blijven spelen op school

Door sponsoring zijn er handballen en basketballen beschikbaar gekomen voor De Regenboog, zodat de leerlingen met veel plezier kunnen blijven sporten onder schooltijd.

Lees hier meer over Let's Play Ball!