Menu Menu
Heroes Respect.jpg
Heroes foto 1.JPG
Respect Award Winnaar.JPG
Een aantal Gorcumse jongeren hebben onder begeleiding van de buurtsportcoach van Gorinchem Beweegt en de jongerenwerker van The Mall de jaarlijkse Cruyff kampioenschappen 6 vs. 6 voor kinderen uit groep 7 & 8 georganiseerd. Deze ‘Heroes of the Cruyff Courts’ zijn afkomstig uit de wijken rondom het Cruyff Court, de plek waar ze graag met elkaar een balletje trappen.

Heroes of the Cruyff Courts

"Heroes" is een uniek concept waarbij jongeren de kans krijgen om voor kinderen in de buurt een evenement te organiseren. Tijdens de bijeenkomsten vooraf maken jongeren kennis met de facetten van het organiseren, leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden en afspraken na te komen. Voor dat het toernooi kan beginnen zijn er vele taken die de “Heroes” op zich nemen.

Zo bedenken ze side-events, regelen kleedkamerruimte bij de buren van de scouting, helpen mee opbouwen, ontvangen teams, roepen de teams om en zorgen ervoor dat alles op de wedstrijddagen goed en sportief verloopt. Daarnaast is er een flesje water en fruit voor alle deelnemers. Hiermee hebben de “Heroes” een gezonde stimulans gegeven aan het al zo sportieve en gezellige toernooi.

Ontwikkeling jongeren

Met het “Heroes of the Cruyff Courts” programma bieden we jongeren de kans om hun talenten te ontdekken, te ontwikkelen en betrokken te raken bij hun buurt. Door jongeren in te zetten voor hun wijk creëren we lokale rolmodellen. Een van de effecten hiervan is dat jongere kinderen uit de wijk opkijken naar de “Heroes” en geïnspireerd worden om later ook iets voor hun wijk te betekenen.

Op de dagen van het evenement worden ze gecoacht door de jongerenwerkers van The Mall en STJJMH. Zij helpen de jongeren zich te ontwikkelen en te presenteren aan de stad.

Wij zijn trots op de jongeren die zich hebben ingezet en kijken terug op een geslaagde editie van de Cruyff kampioenschappen. Jelle, Denzel, Faneal, Abu, Sherida, Samuel, Morad en Anouk hartelijk dank voor jullie inzet. We hopen dat jullie in de toekomst jullie talenten en kwaliteiten vaker voor de buurt in gaan zetten.

Wil jij jezelf ook ontwikkelen en je inzetten voor jouw stad of buurt? Neem dan contact op met een van de buurtsportcoaches van Gorinchem Beweegt.

Winnaar.jpg