Menu Menu
sportgala.jpg
sportgala.jpg
Afgelopen vrijdag liep de Evenementenhal vol voor het achtste Gorcum Sportgala. Het gala is georganiseerd door enthousiaste en betrokken inwoners uit de stad met ondersteuning vanuit Gorinchem Beweegt waar nodig. De organisatie die initiatieven op het gebied van sport, bewegen en cultuur in de gemeente zo stimuleert.

GORINCHEM - Arjan Versluis weet dat zijn organisatie Gorinchem Beweegt in het verleden rond het gala nog altijd veel organiseerde, coördineerde en uitvoerde. Het gaat dan bijvoorbeeld om de kaartverdeling, het contact met de verenigingen, het mede organiseren van het gala, het leveren van stagiaires tot aan de inzet van de bloemenmeisjes. Gorinchem Beweegt heeft de afgelopen periode dit evenement en de organisatie steeds meer in haar eigen kracht gezet. Versluis: 'Nu werken wij samen toe naar het moment dat zij de organisatie steeds meer zelf ter hand gaan nemen. Daar zijn zij aan toe, want het Sportgala staat als een huis. Het bedrijfsleven staat er steeds meer achter. Dankzij de mensen die zich richten op de sponsoring wordt het aantal maatschappelijke partners steeds groter. Voorafgaand aan het gala maken bedrijven in de Evenementenhal gebruik van een diner'. Ook de genomineerden en aangedragen sportvrijwilligers zijn hiervoor uitgenodigd. Versluis is dan ook ontzettend trots op de organisatie! 'Vanuit onze Sportvisie 'De Kracht van Sport' zetten wij immers sterk in op de verbinding tussen sport, cultuur en het bedrijfsleven. Er is heel veel kennis en energie in Gorinchem. Mooi dat het lukt om dit samen te brengen en het Sportgala daarin te zien ontwikkelen.' Versluis heeft veel waardering voor de mensen achter het Sportgala. 'Dat zijn enthousiaste mensen uit de Gorinchemse samenleving, echte spelbepalers! Zij hebben het evenement echt op de kaart gezet en wij ondersteunen dit graag.'

Corné van Rosmalen, Buurtsportcoach van Gorinchem Beweegt, is nauw betrokken bij het gala. 'Het is mooi om te zien dat de organisatie met veel partijen dit Sportgala neer kunnen zetten. De toekomst is dat inwoners van Gorinchem steeds meer zelf evenementen gaan dragen met ondersteuning vanuit Gorinchem Beweegt waar nodig. Naast het Sportgala zijn er andere mooie voorbeelden. Dit jaar hebben wij bijvoorbeeld het project Koplopers Sport. Dit biedt jongeren de kans om in aanraking te komen met de organisaties van dit soort grote evenementen, maar ook met lokale aanbieders. Daarbij ontdekken ze wat Gorinchem echt te bieden heeft, bijvoorbeeld lokale verenigingen, sport- en gezondheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties. Na en tijdens hun opleiding kunnen zij mogelijk aan de slag via het netwerk wat zij tijdens deze cursus hebben opgebouwd.' Zij worden daarbij ondersteund door Anouk van den Berg, ontwikkelings- en sportpsycholoog van MOOOST. Koplopers Sport kwam ook als winnaar uit de bus als sportinitiatief van het jaar 2017. Wij zijn als Gorinchem Beweegt een verbindende schakel tussen netwerkpartners en de Koplopers.

'De naam Gorinchem Beweegt suggereert wellicht sport en bewegen, maar wij zoeken ook naar andere mogelijkheden om mensen in beweging te krijgen door in te zetten op talentontwikkeling op het gebied van cultuur en welzijn. Onze buurtsportcoaches hebben feeling in de wijken. Zij weten wat er leeft.
En om met het Gala af te sluiten: de verkiezing van de sporter van het jaar is prachtig, maar voor de kracht van de samenleving zijn de initiatieven en de waardering voor de inzet van vrijwilligers ook heel belangrijk', meent Versluis.