Menu Menu
Sportgala 1.jpg
Sportgala 2.jpg
Sportgala 1.jpg
Het Gorkum TV Sportgala begon negen jaar geleden als een initiatief om vrijwilligers van sportverenigingen in het zonnetje te zetten, maar is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen van Gorinchem.

Vanuit de beleidsvisie 'de Kracht van Sport' wordt sterk ingezet op de verbinding tussen sport, cultuur en het bedrijfsleven. Er is heel veel kennis en energie in Gorinchem. Mooi dat het lukt om dit samen te brengen binnen het Sportgala. Gorinchem Beweegt heeft veel waardering voor de mensen achter het Sportgala. 'Dat zijn enthousiaste mensen uit de Gorcumse samenleving, echte spelbepalers! Zij hebben het evenement echt op de kaart gezet en wij ondersteunen dit graag. Deze verzelfstandiging is een voorbeeld van het versterken van de eigen kracht van maatschappelijke initiatieven vanuit de gemeentelijke organisatie.'

Tijdens het Gorkum TV Sportgala worden jaarlijks awards uitgereikt aan sporters, talenten, ploegen en sportinitiatieven. Maar het evenement is bovenal opgezet om te verbinden: om sporters, sportverenigingen, bestuurders, vrijwilligers, sponsors, supporters en andere geĂ¯nteresseerden en organisaties met elkaar in contact te brengen. Uitgebreid wordt ook stilgestaan bij de maatschappelijke waarde van sport en bewegen, onder meer door nieuwe initiatieven te belichten en vrijwilligers te waarderen. In de programmering en de afterparty is er volop ruimte voor lokaal talent op het gebied van cultuur, zoals muziek en dans.

We kunnen trots zijn op wat we met elkaar in Gorinchem bereiken! Gorcum is een echte sportvesting.

Voor een beeldoverzicht van de avond, klik hier!