Menu Menu
GG extra foto.png
Gorcums Glas.png
Het is weer zover! De ijsbaan ligt er weer op de Grote Markt! Circa 800 kinderen uit het Gorcumse basisonderwijs bezoeken in week 51 het Winterfestijn.

Het bezoek bestaat uit Sport én Cultuur. Voor of na het schaatsen gaan de kinderen meedoen aan een ontwerpwedstrijd "Gorcums Glas". Hier worden ze uitgedaagd om een Gorcumse bedel te ontwerpen als cadeau voor de burgemeester. Een jury kiest uit alle schetsen de ontwerpen, die tot leven worden geblazen in de Glasblazerij van Leerdam. De glazen beeldjes worden onderdeel van een schakelketting voor de nieuwe burgemeester Reinie Melissant-Briene. Het kunstwerk krijgt een vaste plek op het stadhuis.

Tijdens het bezoek worden de leerlingen begeleid door afgevaardigden van het Huis van Inspiratie en studenten van het Da Vinci College. Op een speciaal stencil maken zij dan de definitieve schets om mee te doen met de ontwerpwedstrijd. Ze hebben dan mooie materialen tot hun beschikking.

Begin januari komt de jury bijeen om te besluiten welke bedels het beste bij Gorinchem passen. Via de scholen brengen we de betreffende leerling hiervan op de hoogte. De betreffende leerlingen worden ook uitgenodigd om mee te gaan naar Leerdam wanneer de bedels worden geblazen.