Menu Menu
15.jpg
5.jpg
IMG-20190218-WA0002 - Fleur Zijderveld.jpg
De Tweede Gorcum Design Week gaat vrijdag 22 maart van start met de uitreiking van de Gorcum Design Awards. Deze week tonen middelbare scholieren hun ontwerpen voor opbergers. De kunstwerken met een opbergfunctie zijn t/m 31 maart te bewonderen in De Passage.

Maar weinig leerlingen kiezen voor kunstvakken in hun examenpakket. Dat is jammer, want de vraag naar creatieve denkers en vakmensen neemt alleen maar toe. Om het belang en de lol van kunstvakken onder de aandacht te brengen, organiseert Gorinchem Beweegt in samenwerking met Merewade Praktijkschool, Omnia College, Fortes Lyceum en Gymnasium Camphusianum voor de tweede keer de Gorcum Design Week.

Ruim 150 leerlingen voortgezet onderwijs zijn uitgedaagd om al hun creativiteit uit de kast te halen voor de felbegeerde Gorcum Design Awards. Dit jaar is het thema: opbergers, kunst met een opbergfunctie. Praktisch, maar ook mooi.

Uitreiking Gorcum Design Awards opbergers

Wie wint de award voor het beste ontwerp, voor de beste uitvoering en voor innovatie? Dat bepaalt de jury: kunstenaar Marco van Trigt, Eline Onvlee (Dots Conceptstore), Remie Schuurman (regisseur Gorkum TV). Daarnaast is er een publieksprijs. Stemmen kan tijdens de expositie t/m 31 maart. De publieksprijs wordt in de week van 1 april uitgereikt. De overige awards worden tijdens de feestelijke opening uitgereikt op vrijdag 22 maart om 15.00 uur in De Passage in de binnenstad (Blijenhoek). Ro van Doesburg (wethouder onderwijs) opent de tentoonstelling die tot 31 maart gratis toegankelijk blijft.

Dagelijks van 12.00 – 16.00

De tentoonstelling is dagelijks geopend van 12.00 tot 16.00. Entree is gratis, inclusief koffie, thee, wat lekkers. En een goed gevulde leestafel met allerlei boeken over opbergen en design, tijdelijk beschikbaar gesteld door de Gorinchemse openbare bibliotheek. Aanschuiven en lezen maar.

Meer activiteiten

Na de opening zijn er meer design-activiteiten in deze speciale week. Zo geeft Marco van Trigt een workshop Kunstvirus op donderdagavond 28 om 19:30 uur en zaterdagmiddag 30 maart om 13:30 uur. Zie voor aanmelding www.marcovantrigt.nl/workshop.

Marjolein in het Klein geeft een lezing over design en wonen in een Tiny House op zondagmiddag 31 maart om 13:30 uur. Aanmelden via gdw@gorinchem.nl. Meer informatie op www.marjoleininhetklein.nl. Tot slot omlijsten Clochard & Conciërge de tentoonstelling met muziek op de beide zaterdagen.

C9BAE788-6348-414F-9A24-FCBDE45D6FFB - Fleur Zijderveld.jpeg