Menu Menu
paralympic-games legs.jpg
zwemmen.jpg
In 2020 zijn de Paralympische Spelen in Tokyo en daarom zijn ze op zoek naar nieuw talent!

De Paralympische Spelen zijn het op één na grootste sportevenement ter wereld. Tijdens de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro kwamen er ruim vierduizend sporters uit 176 verschillende landen in actie.

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud? Meld je dan aan voor de Paralympische Talentdag of één van de miniorendagen of talentherkenningsavonden!

Wanneer is de volgende talentherkenningsmiddag?

Op zaterdag 1 juli vindt op Papendal van 14:00-17:00 een Paralympische Talentherkenningsmiddag plaats. Dit is een kleinschaligere versie dan de jaarlijkse Paralympische Talentdag. Op een talentherkenningsmiddag worden potentiële talenten getest aan de hand van sportoefeningen en individuele gesprekken. Er wordt gekeken voor welke sport jij in aanmerking komt en talent hebt. Deze avonden worden opgenomen en hierna kunnen sportbonden zelf een inschatting maken van jouw potentie en of zij graag het vervolgtraject met je ingaan. Informatie Paralympische Talentherkenningsmiddag.

Wie zoeken ze?

Jongeren tussen de 12 en 35 jaar met een visuele of lichamelijke beperking. Deze beperking kan verschillen van het missen van drie vingers tot het hebben van een dwarslaesie. Er staat een Paralympische Sportwijzer online waarin de sporten en de verschillende handicaps worden benoemd.

De rolstoelbasketbalbond heeft een specifieke zoektocht heeft naar nieuw talent? Wist je dat…?

….. de basketbalbond in het bijzonder op zoek is naar sporters (M/V) met een dwarslaesie T5 t/m T11 en beenamputaties.

….. als je een knie- of enkelblessure hebt opgelopen je ook kan rolstoelbasketballen.

….. je in de Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie altijd mee kan spelen, ook zonder lichamelijke beperking.

….. rolstoelbasketbal een van de meest bekeken sporten op de Paralympics is.

Waar opgeven?

Ben jij of ken jij iemand die hier aan mee zou moeten doen? Aanmelden kan via deze link! Onderstaand filmpje geeft je een indruk van de talentdagen.