Menu Menu
LOGO.jpg
foto 1.png
Zonneboot.JPG
20 mei was het weer de jaarlijkse Open Havendag in Gorinchem. Buiten de Waterpoort stond Gorinchem Beweegt met verschillende aanbieders.

In samenwerking met Riveer, heeft Gorinchem Beweegt weer een geslaagde editie gehad van de Open Havendag. Veel verschillende aanbieders stonden weer op het terrein Buiten de Waterpoort en gaven workshops en boden activiteiten aan. Zo kon er een boot worden beschilderd bij de Gorinchemse Zeeverkenners, kon er getennist worden op een springkussen-tennisbaan van GTC Overwaard en stond de gymvereniging OKK met een grote trampoline en de Tumblingbaan. Daarnaast waren er spetterende optredens van ODI, Ivan Marin met Latindance en Zoukdushi met verschillende stijlen van dans.

Ook de SKG, JUMPSTART, Curves, OSCG, Het Natuurcentrum, TTC Tafeltennis, Achilles Handbal waren deze dag met leuke workshops aanwezig.

Voor het eerst dit jaar was er ook de Mini Zonnebootrace voor kids. In samenwerking met de SKG hebben een aantal kinderen een zonneboot gemaakt en deze konden ze op Open Havendag laten zien en ook echt laten varen in het Bassin van de Modelbouwers. Het startschot voor de bootjes werd om 14:30 uur gegeven door wethouder Arjen Rijsdijk. Dit ging onder luide aanmoediging van het publiek.

Het was dus een drukke, maar zeer leuke dag met tal van activiteiten voor jong en oud. Op naar volgend jaar!