Menu Menu
Kunst voor Kids1.JPG
Kunst voor Kids2.JPG
Kunst voor Kids1.JPG
In september 2017 en januari 2018 hebben 7 scholen uit het VO de Kunst voor Kids kunstroute gelopen. De brugklasleerlingen maken op deze manier kennis met de culturele instellingen in Gorinchem.

Dinsdag 23 en vrijdag 26 januari hebben alle brugklassen van het Fortes Lyceum de kunstroute Kunst voor Kids gelopen. Hierbij het verslag van een kunstdocent:

Verschillende aanbieders van kunst en cultuur in Gorinchem verzorgden informatie en workshops. Zo waren we in Theater De Vijfzinnen, voorheen de Nieuwe Doelen, voor een dansworkshop. In het regionaal archief waar we de 7 km papier bekeken en een speurtocht door de geschiedenis zagen over een proces verbaal uit 1886.

Bij het Muziekpunt speelden de leerlingen binnen 20 minuten een compositie en bij het Jeugdatelier maakten ze een tekening met aquarelkrijt. Ook de bibliotheek zit in de route. Daar werd leerlingen uitgelegd hoe ze op een bepaald onderwerp boeken kunnen zoeken. Met de door hen gekozen onderwerpen werden showtafels gemaakt. Anderen maakten een blog over hun favoriete boek.
Daarna was het museum aan de beurt. Een rondleiding over de tentoonstelling Glass 4 ever en een quiz in de Artotheek. En dan natuurlijk Theater 't Pand, de kleinste schouwburg van Nederland. Er werd toneel gespeeld, een hilarische geleide improvisatie over een koning, prinses, trol en ridder.

Kortom, een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar volgend jaar!