Menu Menu
Jeu des Boules Gildenwijk 1.jpg
Jeu des Boules Poterne.jpg
Jeu des Boules Gildenwijk 2.jpg
Door de burgers voor de burgers. In de verschillende wijken werd de behoefte aan een (actieve) ontmoetingsplek uitgesproken. Buurtbewoners hadden het idee dat er meer mogelijkheden/uitdaging om te gaan bewegen voor de buurt moesten komen.

Zij hebben contact opgenomen met de wijkpartners om samen naar de haalbaarheid en de mogelijkheden te kijken. Samen met Wijkbeheer, Gorinchem Beweegt en actieve buurtbewoners zijn de mogelijkheden onderzocht. De partijen zijn verschillende keren bijeengekomen, waarbij de behoefte van de wijk leidend was voor het eindresultaat: een prachtige ontmoetingsplek in de wijk met daarbij een jeu des boulesbaan.

De banen zijn aangelegd in december, en zijn rolstoel- en rollatortoegankelijk. Dus ook de mindervalide mens kan er gebruik van maken. Spelen is geen verplichting, ook gezellig een praatje maken met u buren behoort tot de mogelijkheden.

Opening

Zaterdag 18 februari a.s. om 11.30 uur zal de baan op de Kalkhaven officieel geopend worden door wethouder Dansen en Nederlands jeugdkampioen petanque/jeu de boules Jobbi Schefferlie. Deze opening is door bewonersbelangenvereniging KNAKE geregeld tevens de initiatiefnemers voor de aanleg van de baan. Komt u ook een kijkje nemen? En neem het op tegen u buren

De opening van de banen in de Gildenwijk en Wijdschild is nog niet bekend. Gelukkig hoeft u niet wachten op de opening. U bent al van harte welkom om balletje te werpen..

Burgerinitiatief

Heeft u ook een idee? Neem dan contact op met de Buurtsportcoach van u wijk, hij helpt, denkt en onderzoekt graag met u de mogelijkheden voor het opzetten van initiatieven en activiteiten voor uw buurt of wijk!