Menu Menu
Proxsys header.jpg
Proxsys extra.jpg
Proxsys header.jpg
Op 15 september is de Jeugd Proxsys League weer begonnen! De Jeugd Proxsys League is een jeugd zaalvoetbalcompetitie, die gespeeld wordt op vrijdagmiddag in de van Rappardhal. Gorinchem Beweegt neemt deel in twee leeftijdscategorieƫn: 8-12 en 12-18 jaar.

Voorbeeldgedrag

De jongeren die in het team spelen, zijn jongeren die op een positieve manier opvallen op het 'SNS Gorcum Street Soccer Punt' of op het Sportpunt. Dit doen zij met een positieve houding, voorbeeldgedrag en het helpen tijdens activiteiten.
De kinderen worden aangedragen door de buurtsportcoaches in de eigen wijk. Zo bestaat het SNS team uit jongeren vanuit iedere wijk in Gorinchem.

Samenwerking

Bij de leeftijdscategorie 12-18 jaar is er een samenwerking met de christelijke praktijkschool de Noordhoek. Het team bestaat uit leerlingen van de Noordhoek en kinderen uit de wijk. De taal van voetbal spreken we bijna allemaal. De Gemeente Gorinchem wil dat iedereen kan meedoen. Om dit te bereiken, zetten wij de Kracht van Sport in om deze jongeren uit het praktijkonderwijs in contact te brengen met leeftijdsgenoten.

Leerlingen van de Noordhoek, die tijdens schooltijd een voorbeeld zijn voor andere leerlingen, worden beloond met een plek in het team van Gorinchem Beweegt.

Klik hier voor meer informatie over de Jeugd Proxsys League.