Menu Menu
Cruyff header.jpg
Cruyff extra.jpg
Op zaterdag 26 mei zijn twee teams uit Gorinchem afgereisd naar Middelburg voor de landelijke halve finale van de Cruyff Court kampioenschappen.

Het meidenteam, bestaande uit Mirna, Nikki, Roos, Findy, Sophie, Iris, Jaimy, Elise en Mila heeft tijdens de kwartfinale in Gorinchem hoge ogen gegooid met mooie combinaties en goed voetbal. De verwachtingen voor de halve finale waren dan ook hoog bij de meiden zelf. Helaas waren de meidenteams van deze dag van een iets ander niveau. Hoe hard er ook gewerkt is, wanneer de tegenstander simpelweg beter is, wordt het een moeilijk verhaal. Tijdens het toernooi hebben de meiden zich van hun beste kant laten zien, zich sportief gedragen en geprobeerd elke wedstrijd alles eruit te halen.

In de middag was het dan de beurt aan het jongensteam. Het team, bestaande uit Mert, Kerem, Vedat, Theo, Tygo, Bruno, Mauro en Terrance speelde in de twee vorige rondes oogstrelend voetbal. Nadat het niveau in de ochtend bij de meiden heel hoog was, waren de jongens toch wel iets gespannen. Echter werd in de poulefase eenvoudig gewonnen van Katwijk (3-0) en Middelburg (3-1), wat resulteerde in een beslissingswedstrijd voor de poulewinst tegen Rotterdam. Na een spannende wedstrijd was de eindstand 1-1, wat inhield dat Gorinchem op doelsaldo door was naar de finale. Nog één wedstrijd winnen en de landelijke finale is binnen!

In de finale moest team Gorinchem het opnemen tegen Etten-Leur. Na een geweldige 10 minuten voetbal en een 5-2 overwinning mochten de jongens zich kampioen van de halve finales in Middelburg noemen. Op naar de landelijke finales van het Cruyff Court kampioenschap 6 vs. 6 in Den Helder op 16 juni!