Menu Menu
2dd30b82-ac54-4a9b-8c95-6690f3ccecae.png
voorbeeld fotowand.png
voorbeeld kunstwerk.png
In de laatste week van oktober kunnen kinderen naast het sportpunt ook meedoen met een culturele activiteit. Deze activiteit staat in het teken van Artikel 1 van de Grondwet. Deelname is gratis!
 

- Artikel 1 -

Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.


Kunstenaar Marco van Trigt en fotograaf Johannes van Camp gaan met de kinderen in gesprek over wat dit artikel voor hun betekent. Deze interviews worden vastgelegd door Jesse van Camp – filmmaker uit Gorinchem. Johannes van Camp maakt van elk kind een prachtig fotoportret. Uiteindelijk verwerken zij alle prachtige beelden en verhalen in een kunstwerk voor in de centrale hal van het stadhuis.

Doe je mee?

  • Maandag 29 oktober op Bredeschool Schuttersplein (ingang sportzaal) van 15:00 – 16:30 uur
  • Dinsdag 30 oktober op Bredeschool Gildenplein (ingang sporthal) van 14:30 – 16:30 uur
  • Woensdag 31 oktober op Bredeschool Lingeplein (ingang JP Waale) van 13:00 – 15:00 uur
  • Donderdag 1 november op buurthuis Elzenhof van 15:15 – 16:30 uur

Zonder toestemmingsverklaring is deelname helaas niet mogelijk. Download en print het toestemmingsformulier, deze vind u onderaan deze pagina. Lever het ondertekende formulier in bij jou op school of tijdens de activiteit.


Op woensdagmiddag 28 november wordt het "Artikel 1" kunstwerk feestelijk gepresenteerd aan de hele stad. Meer informatie over deze middag volgt. Het begin van het "Artikel 1" kunstwerk is al in de maak!

caroussel_logo vierkant.jpg