Menu Menu
Header beweegwijzer.PNG
Foto 1 beweegwijzer.PNG
Foto 2 beweegwijzer.PNG
De vernieuwde Beweegwijzer is gereed! Dit is het sport- en beweegaanbod voor alle inwoners van Gorinchem die een passende sport- of bewegingsactiviteit zoeken. Hierbij kun je denken aan een aanbod voor chronisch zieken, mensen met een auditieve, visuele, lichamelijke of verstandelijke beperking en mensen met gedragsproblematiek.

Geweldig dat er zoveel Gorcumse (sport)aanbieders een aangepast sportaanbod hebben, zodat echt iedereen mee kan doen!

Naast het beweegaanbod vind je in deze Beweegwijzer ook informatie, die mogelijke drempels om in beweging te komen - zoals bijvoorbeeld vervoer of financiƫn - weg kunnen halen. Naast de gedrukte uitgave is het aanbod ook online te vinden!

De Beweegwijzer is onderdeel van de beleidsvisie "de Kracht van Sport" van de gemeente Gorinchem, waarin "Meedoen door beweging" een van de 5 pijlers is. We werken in Gorinchem vanuit de gedachte van "Positieve Gezondheid". Het accent ligt hierbij niet op ziekte, aandoeningen of beperkingen, maar op mensen zelf, op wat hun leven betekenisvol maakt. Het is een manier om breder naar gezondheid te kijken dan alleen de lichamelijke kant. Zo gaat het bijvoorbeeld ook over je grenzen kennen. Lekker in je vel zitten. En mee kunnen doen. Het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past. Dus tussen al het sport- en beweegaanbod dat Gorinchem rijk is, zit er vast en zeker iets voor jou bij dat bij jou past!