Menu Menu
Merwede Triathlon-01.jpg
Zondag 19 mei was weer de 3e editie van de één achtste Merwede Triathlon in Gorinchem. Dat betekende 500 meter zwemmen in het buitenbad van het Caribabad, 20 kilometer fietsen met de Merwedebrug als beklimming en 4 kilometer hardlopen over een mooi parcours van 2,5 km dat 2 keer afgelegd moest worden.

Dit jaar was ook weer een kidseditie van de Merwede Traithlon. Ruim 20 kinderen hebben meegedaan aan deze editie. De kinderen zwommen 150 meter in het Caribabad, daarna moesten ze 4 km fietsen en 2 km hardlopen.

Na de kidseditie gingen meer dan 200 volwassen sportievelingen de uitdaging aan om de Merwede Traithlon te volbrengen. Dit was mogelijk als individuele atleet of in teamverband. Uiteindelijk is elke atleet onder enthousiaste aanmoedigingen van de toeschouwers en speaker Henry Wessels gefinisht. Een prachtige prestatie van elke deelnemer waar we als organisatie zeer trots op zijn!

Het evenement is een initiatief van Extrarunning Gorinchem, Da Vinci College Gorinchem, AV Typhoon, Caribabad en Gorinchem Beweegt.

Bekijk hier een korte sfeerimpressie van deze mooie dag!