Gorinchem Gezond Wandelmaand van start!

01 oktober 2024

Vrijdag 1 november gaan we weer van start met de wandelmaand November! Zeker nu de winter voor de deur staat en we meer binnen zitten is het fijn om te gaan of blijven wandelen. Daarom een Gorinchem Gezond wandelmaand met de hele stad! Iedereen kan meedoen!

De acties van deze maand zijn:

  • Op vrijdag 1 november om 9 uur starten we met een gezamenlijke wandeling – onder leiding van Fitwalk – vanaf het Gildenplein (Schepenenstraat 1). Loop jij ook gezellig mee? Elk (wandel)niveau is welkom en aanmelden is niet nodig.
  • Er zijn elke week 2 bliekenbonnen te winnen t.w.v  €20,-. Deze worden verloot onder alle wandelaars die bij de eerste 100 lopers eindigen. Een wandelweek loopt van maandag t/m zondagavond. De winnaars worden op maandag via Strava bekend gemaakt.
  • Vanaf 1 november zijn er gratis veiligheidslampjes af te halen in de hal van het stadhuis (tijdens openingstijden).
    Let wel: op=op.
  • Wandelinfluencer Masja de Jongh uit Arkel (wil je weten wie Masja is? kijk op insta: “Eerlijke schoonheid”) zal op woensdagavond 20 november 19-20 uur een interactieve lezing geven over “wandelen & afvallen” in de bibliotheek in Gorinchem (Groenmarkt 1).
    Aanmelden via: https://forms.office.com/e/be3GTCmy5h

  • INZICHT-IN-JE-LEEFSTIJL-WANDELING door Monique van Fitwalk.Heb jij behoefte aan meer balans en vitaliteit in je leven? Laat de natuur je inspireren en krijg waardevolle inzichten in je leefstijl tijdens onze gratis Leefstijlwandeling! Wanneer? Donderdag 14 november 10.00 – 11.30 uur in het Lingebos (parkeerplaats links voor de ingang aan de golfbaanzijde). Meld je aan via info@moniquedenbreejen.nl of 06-14638239. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Wist je dat wandelen ook heel goed is voor je mindset? Je krijgt er energie van en een positief gevoel. De beste ideeën ontstaan vaak tijdens het lopen. Start jouw gezonde leefstijl samen met Gorinchem Gezond! In de Strava-app worden leefstijl tips gedeeld die je verder op weg helpen. Deze maand hebben we allerlei leuke acties om jou te motiveren om in actie te komen. Meedoen is heel eenvoudig! Download de gratis Strava-app en word lid van de Gorinchem Gezond club.

Hoe werkt de Strava-app?

  • Download de Strava-app. Je kunt hier een gratis Strava account aanmaken.
  • We hebben een eigen club op strava aangemaakt: club Gorinchem Gezond. Meld je hiervoor aan via de strava app.
  • LET OP: Bij ‘sport’ vul je ‘hardlooptraining’ in, ook als je gaat wandelen. Anders wordt de wandelroute niet geregistreerd in de Gorinchem Gezond club op Strava.
  • Als je gaat wandelen of hardlopen klik op “opnemen”. Als je klaar bent klik op “finish”. Fietsroutes of andere sportactiviteiten (voetbal, tennis, e.d.) tellen helaas niet mee voor deze maand (maar natuurlijk wel voor je leefstijl).
  • De app slaat je activiteit nu automatisch op in de Gorinchem Gezond club.
  • Heb je geen mobiele telefoon of smartwatch en wil je toch mee doen met de wandelmaand (en de winacties)? Geef je naam en je gewandelde kilometers door aan gorinchemgezond@gorinchem.nl

Hulp nodig? Neem dan contact op met Sanneke Crok (s.crok@gorinchem.nl / 0183 – 659 423). Voor meer informatie over de challenge of Gorinchem Gezond kijk op: Gorinchem Gezond – Gorinchem Beweegt

Contactpersoon

Sanneke Crok
Beleidsmedewerker sport - Meedoen door Beweging