Menu Menu
Zomerspektakel 2011 0067.jpg

Alle Gorcumers een leven lang actief - Ik wil meedoen

Op deze website hopen we je te enthousiasmeren om mee te doen aan activiteiten in de stad, te inspireren om samen met ons Gorinchem nog mooier te maken en kan je natuurlijk praktische informatie terugvinden over bijvoorbeeld wie de buurtsportcoach in jouw wijk is.


Gorinchem - Feiten en cijfers

35.311 Inwoners
57% Beweegnorm
194 Spelbepalers
unsplash_baseball.jpg
Bezoeker van wijksportpunt

Sportpunt? Ik vind het eerder een ontmoetingspunt! Het is voor mij een leuk moment om eens andere ouders te spreken terwijl mijn kinderen lekker aan het sporten zijn.

doe mee - Activiteiten

Er is genoeg te zien en te beleven in Gorinchem. Van jeugddamtoernooi tot kinderkerstmarkt. Zowel sportieve als culturele en sociale activiteiten vind je hier. Sommige activiteiten worden georganiseerd door Gorinchem Beweegt, maar er staan ook activiteiten van onze partners tussen. Hieronder vind je de eerstvolgende 3 activiteiten. Bekijk de Agenda voor meer activiteiten.

Wijken - Sportpunten

Direct na schooltijd kunnen kinderen en jongeren terecht op de sportpunten in de wijk. Daarbij maken ze kennis met verschillende sporten, bijvoorbeeld voetballen, hockeyen, basketballen of andere sporten, een andere keer gebruiken ze juist de toestellen zoals touwzwaaien, de trampoline of zelfs apenkooien! Omdat er altijd meerdere activiteiten worden aangeboden, ontdekken kinderen welke sport of beweegvorm ze het leukst vinden. Wil je meedoen? Kom gewoon langs! Je hoeft je niet op te geven.

Kaart van de 5 districten in Gorinchem

Dalem

marker

Stalkaarsen

marker

Wijdschild

marker

Lingewijk

marker

Gorinchem Oost

marker

Binnenstad

marker

Haarwijk

marker

Gildenwijk

marker
13226921_1025341057559089_1554967605400171228_n.jpg

Ideeën/suggesties? Deel ze met ons!

De gemeente zet Gorinchem Beweegt in om signalen uit de stad op te halen en een bijdrage te leveren aan de verbinding tussen beleid en uitvoering. Gorinchem Beweegt heeft een veranderende rol gekregen. Voorheen werden er voornamelijk projecten en activiteiten door het team zelf georganiseerd. In de nieuwe rol geeft Gorinchem Beweegt vooral behoeftegericht advies en ondersteuning bij het versterken van initiatieven en programma’s van Spelbepalers en inwoners. Van zorgen voor, naar zorgen dat! Dus heb jij ideeën/suggesties voor de stad? Deel ze met ons! 

Gorinchembeweegt_logo vierkant.jpg

Gorinchem Beweegt

Ideeën? Laat het ons weten!

0183-659425