Menu Menu
Titel algemeen.PNG
Gezonde voeding.jpg
Praatplaat foto.jpg
In de strijd tegen het Coronavirus wordt op het gebied van gezondheid vanuit de (rijks)overheid ingezet op maatregelen, richtlijnen, risicogroepen en wachten op een vaccin. De komst van dit vaccin kan echter nog maanden duren, wat niet betekent dat we tot die tijd stil hoeven te zitten!

De gemeente Gorinchem zet zich – vanuit de Kracht van Sport en het Integraal Sociaal Beleid- al langer in voor preventie, gezonde leefstijl, positieve gezondheid en kijken naar wat juist wel kan. Werken aan een goede weerstand is juist voor onze inwoners nu extra van belang. Daarom een belangrijke en positieve boodschap om ook te laten horen: maak actief werk van een gezonde leefstijl!

Tanja Pijleman en Sanneke Crok van Gorinchem Beweegt hebben daarom GoFit ontwikkeld. GoFit heeft 4 thema’s met informatie over:

Gezonde voeding

Mentale fitheid

Zingeving 

Sporten & bewegen

Deze thema’s dragen bij aan het verhogen van je weerstand en je vitaliteit. Met deze thema’s geven we handvatten en willen we onze inwoners inspireren om aan de slag te gaan met hun gezondheid.

Oproep: wat kan jij doen?

We doen tevens een oproep aan inwoners, verenigingen, partners die een goed idee hebben dat bijdraagt aan een gezonde leefstijl. Te denken valt aan bijvoorbeeld een webinar mental health, (digitale) leefstijl toer, (digitale) intake/kennismaking gesprekken of een beweegles. Dit mag ook een bestaande activiteit of informatiebron zijn. Laat het ons weten en we gaan graag met je in gesprek om bijvoorbeeld jouw activiteit te delen in ons netwerk of te faciliteren in wat nodig is!


--> Actie van dit moment; Leen een stappenteller!